T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MERKEZ - Sultan Abdülhamid Han Ortaokulu

SİZ NEYE HAZIRSANIZ, O DA SİZİN İÇİN HAZIRDIR

     

       5. Sınıflarda akademik başarımızı artırmanın yollarını aradık.  Akademik Eylem Planımızı hazırladık. Yapılan toplantıda 5. Sınıfların Akademik Eğitiminin yanı sıra Karakter eğitiminin de nasıl verilebileceği ve diğer Sosyal kültürel faaliyetlerle ilgili konular görüşüldü. Unutmayın ki okul, öğrencinizin öğrenmeye hevesli olduğu her yerdir. 

           Siz neye hazırsanız, o da sizin için hazırdır

       5. Sınıflarda akademik başarımızı artırmanın yollarını aradık.  Akademik Eylem Planımızı hazırladık. Toplantıda 5. Sınıfların Akademik Eğitiminin yanı sıra Davranış Eğitimin nasıl verilebileceği ve diğer Sosyal kültürel faaliyetlerle ilgili konular görüşüldü. Kıymetli velilerimize bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

     Unutmayın ki okul, öğrencinizin öğrenmeye hevesli olduğu her yerdir. Yeter ki öğrenmek isteyip, “başarmak” yolunda ilerlesinler. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da değerli öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz sizlerin yanınızda olacaktır.

      Öğrencilerin akademik ve karakter eğitimi için başarıyı artırıcı önlemlerin alınmasında için sınıflardan özel öğrenciler seçilecek. Cumartesi günleri her 3 haftada 1 adet deneme yapılması,  Yıl Sonu 5. Sınıflar arsı 6 dersten “Bilgiyi Kullanıyorum” Yarışması yapılması,

       Öğrenci Davranışlarını iyileştirme adına sınıf şube rehber öğretmenleri sınıflarındaki öğrenciler ile sıkı bir iletişime geçmeleri ve veliler ile iş birliği yapmaları. Öğrenci davranışları kontrol altına alınabilmesi için Rehberlik Servisimizle iş birliği içinde çalışılması. Sınıf Şube Rehber Öğretmenlerle  8. Sınıfa kadar devam edilmesi.

      Okuma grupları oluşturuldu. Her sınıf şubeden en az 10 öğrenciden oluşan 5 okuma grubu oluşturulması. 5 grup için 10 adet okuma kitabı temin edilmesi. Kitaplar her ay dönerli olarak bütün gruplarda okunması ve okunan her kitabın değerlendirilmesi yapılması.

      Okul Aile iş birliğini geliştirici çalışmalar, Veli Görüşme günlerinin belirlenmesi; öğrencilerin davranışlarını etkileyen pek çok faktör olduğundan öğrenci velilerinin çocukların eğitiminde birinci derece sorumlu oldukları hatırlatıldı. Velilerle görüşme günleri planlandı. Öğrencilerde görülen istenmeyen davranışların telafisi için olumsuz davranışları düzeltici ilkelerden oluşan öğrenci veli sözleşmesi hazırlandı.  Veli toplantılarına katılmayan veliler  takip edilerek katılmama gerekçeleri sorgulandı.

     2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılında Akademik Başarı Değerlendirme Ekibi Kuruldu. Bu ekip eliyle bilgilendirme ve yönlendirme, motive etme adına gerekli çalışmalar hayata geçirildi.  2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı için 5. Sınıflara yönelik Akademik başarı artırma adına ödülle taltif edilmesi ve uygulamaların branş öğretmenleri ile birlikte yürütülmesi .

      5. sınıflar Akademik Yol haritası için okul müdürü bir açıklama yaptı:

       Sevgili Öğrenciler,

       "Düzenli, disiplinli ve planlı çalışan insanlar, içinde bulundukları şartları değiştirerek, mutlaka iyi bir yere gelecektir. Herkes zirveye çıkamaz ama bu şekilde çalışanlar elbet bulundukları noktalardan daha üstlere tırmanabilirler. Çalışma azminiz ve motivasyonunuz hiçbir zaman sönmesin. Kitaplar en iyi arkadaşınız olsun.

      Olaylara bakış açınız çok önemlidir. Nasıl görmek istiyorsanız öyle bakarsınız. Başarısızlık, başaramamış olmak demektir. Başka hiçbir şansın kalmadı ya da istediklerine sahip olamayacaksın demek değildir. Yine başarısızlık bir işe yaramaz olduğun anlamına da gelmez. Başarısızlığı kendinle bütünleştirme yeter. Başarısızlık bir son değil, yoldan biraz sapmadır. Başarısızlık engelini aşabilir ya da hayatınızın sonuna kadar onun dibinde yaşayabilirsiniz. Bu konuda vereceğiniz karar size ait olacaktır. Karşınıza ne çıkarsa çıksın, cesaretsizliğe ve ümitsizliğe teslim olmayın. Kimsenin hayallerinizi çalmasına asla izin vermeyin.

       Bundan sonra hayatınızı garantiye almak için bir takım riskler almak zorundasınız. Yirmi yıl sonra yaptıklarınızdan çok yapmadıklarınız için pişmanlık duyarsınız. İşte bu yüzden en büyük yalanlar kendinize karşı söylediğiniz yalanlardır. Eğitim öğretim sürecinde bazı derslerin not karşılığı sizi başarısız gösterebilir. Sırf bu nedenden hayatı çekilmez ve yaşanmaz yapmanız gerekmez. Siz neye hazırsanız, o da sizin için hazırdır. Kendinize dürüst olun ve insanları sevin. İnsanlara ve size değer verenlere güvenin gerisi kolay gelecektir.

Değerli veliler; çocuklarımızı sadece dönem veya yılsonunda aldıkları notlarla değerlendirmeyiniz. Çocuklarımızın sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerinin karnelere sığmayacak kadar zenginliğe sahip olduğunu unutmamalıyız. 

   5. Sınıfların Akademik Yol haritasının belirlenmesinde emeklerini ve kıymetli vakitlerini esirgemeyen  Akademik Başarı Değerlendirme Ekip Başkanımız Nizamettin ALA  ve değerli tüm 5. sınıf  öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim." dedi. 24-02-202424-02-202424-02-2024

24-02-202424-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.02.2024 - Güncelleme: 24.02.2024 13:01 - Görüntülenme: 500
  Beğen | 31  kişi beğendi